[Новый Сюжет 5] Zew Monolitu

Modyfikacje do gry S.T.A.L.K.E.R. - Cień Czarnobyla.

Re: [Новый Сюжет 5] Zew Monolitu

Postprzez Towarzysz Le Nin » 22 sty 2010, o 18:39

Postanowiłem ściągnąć tego moda z braku laku i mam kilka pytań:
- czy ficzery zaniżają FPSy? Wiecie jak jest z moim sprzętem.
- czy strasznie gryzie się z polską wersją gry?
- czy ktoś może zrobić reup na jakiś normalny serwer? Bo te wszystkie to są płatne to wymagają rejestracji i kupa z tego jest.

//EDIT
1 - nie ściągać z wyslijto.pl - archiwum jest uszkodzone. Idiota który to pakował nie umie dzielić plików winrarem. Fajnie, bo z reszty podanych linków nie ściągniecie :P
2 - rozpakowałem 7zipem - nie ma niby 2 tekstur - hk417_d1_bump.dds i act_nanosuit_blue_bump#.dds
3 - wszystko fajnie, próbuję odpalić grę... naturalnie klient: synchronizacja i wypieprza do pulpitu. Oczywiście nie ma loga bo po co. Skopiowałem zawartość config/text/rus do /pol ale teraz gra nie chce się nawet uruchomić. Ściągnąłem patcha pod 1.0005, zainstalowałem, przywróciłem zawartość folderu /pol, usunąłem nawet localizations.ltx. Oczywiście dalej nie chce się nawet uruchomić bo na kiego uja.

Specyfikacja kompa (stalker bangla na niej ładnie):
Athlon 3500+ @ 2,20 GHz
1GB RAM
GeForce 6100 nForce 405
Win XP SP2
Obrazek
Towarzysz Le Nin
Veil Analrapist
Poltergeist

Podziękowań: 21
Poziom: 40
PD: 503/513
Ulubiona broń: Vuvuzela
Frakcja: Monolit

Postprzez Vorenus » 22 sty 2010, o 18:47

Po co tak komplikujesz instalację?
1.Modyfikujesz w So.C. plik fs.game
2.Wrzucasz ściągnięty mod do katalogu z grą
3.wrzucasz patch HC5_04.08.2009
Grasz
Jeżeli masz So.C. upatchowany do 1.05 wrzucasz dodatkowo NS5 on 5 patch
Osobiście polecam na 1.05 bo na 1.04 miałem bugi.
Vorenus

Szczur

Poziom: 1
PD: 6/10
Ulubiona broń: Abakan

Postprzez Towarzysz Le Nin » 22 sty 2010, o 19:29

Po co tak komplikujesz instalację?

Bo sposób który podałeś nie działa?
Obrazek
Towarzysz Le Nin
Veil Analrapist
Poltergeist

Podziękowań: 21
Poziom: 40
PD: 503/513
Ulubiona broń: Vuvuzela
Frakcja: Monolit

Postprzez Missile » 22 sty 2010, o 19:42

Co do tekstur - jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, to weź jakąkolwiek teksturę z gry, skopiuj dwa razy, jedną kopię wrzuć do folderu textures/wpn i nazwij hk417_d1_bump, a drugą do textures/act i zmień jej nazwę na act_nanosuit_blue_bump#. Gdy już ktoś Ci uploudnie poprawne wersje tych tekstur to je podmień.

Co do lokalizacji - skopiuj folder rus, zmień nazwę na pol, w localization.ltx zmień wpis "rus" na "pol" i - jak dobrze pamiętam - font_prefix na cent ;west czy jakoś tak. Oczywiście edytujesz fsgame itd.

Konfig kompa raczej nie ma nic do rzeczy.
Obrazek
Missile
Follow the leader
Fantom

Podziękowań: 25
Poziom: 45
PD: 610/627
Ulubiona broń: Shinra Tensei
Frakcja: Renegaci
Lokacja: Dolina Mroku

Postprzez Vorenus » 22 sty 2010, o 21:05

Towarzysz Le Nin, spróbuj czy upatchowany (do 1.05) So.C. bez modyfikacji odpala? Jeżeli tak i ponownie wrzucisz moda (po edycji fs.game) + ptche do niego i nie odpali to nie mam pojęcia co jest nie tak. U mnie zagęgało od kopa i chodzi płynnie że aż miło.
Athlon 5200+
2 GB
GF 8800GTS.
... może spróbuj jeszcze ściągnąć z innego serwera o ile pamiętam na Stalker.pl podawali kilka linków i każdy do innej wersji. Miałem podobnie z Soljanką 10.09, ściągnąłem walniętą wersję i głowiłem się pól dnia. Nie czytałem Waszego regulaminu i nie wiem czy można wklejać linki z innych for/um ale zaryzykuję.

http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=49&t=6514
Vorenus

Szczur

Postprzez Gelal » 7 lut 2010, o 14:03

Witam wszystkich. Gram na 1.04 i nie spotkałem się z takimi zagwozdkami jak Vorenus, tzn. Winchester dla Kniazia można spokojnie znaleźć w wagoniku w Dolinie Mroku tuż obok przystanku przy kompleksie z X18. A co do super pijawki z Czerwonego Lasu to trzeba ją przytaszczyć w całości do sołdata z Czystego Nieba. Ja natomiast nie mogę zlokalizować profesora, któremu trzeba zabrać jego dziennik. Podobnie nie wykonałem zadania z likwidacja naukowca w DM. Mamy z tej misji otrzymać kolejną część mapy, ale nie znalazłem jej ani przy zwłokach, ani nie dostałem jej jako nagrodę za misję.
Gelal

Szczur

PD: 2/10

Postprzez Vorenus » 8 lut 2010, o 22:38

Szalonego profesorka znajdziesz w X-10 na terenie Anten, musisz wcześniej od naukowców z Jantaru dostać specjalny pistolet który nie zabije świruska tylko wprawi w stan pozbawiony agresji.Co do mapy to nie potrafię Ci pomóc, jak widzisz każdy w tym kapitalnym modzie trafia na jakiegoś psikusa.
Vorenus

Szczur

Postprzez Gelal » 14 lut 2010, o 13:00

Dzięki Vorenus! Mapę udało się znależć, teraz czas na doktorka bo broń od Krugłowa dostałem. Jednak mimo postępu w grze ciągle nie mogę wejść do X16 w Jantarze. Ginę po paru metrach, nie pomaga żadna kombinacja artefaktów ani apteczki. Możliwe, że wyjaśnił mi to wcześniej Sid jak dawał to zadanie, ale ze zrozumieniem dialogów u jest u mnie ciężko...
Gelal

Szczur

PD: 2/10

Postprzez Vorenus » 15 lut 2010, o 13:47

W x-16 jest ciężko, nie ma wyposażenia które gwarantuje przejście przez laboratorium. W So.C. Naznaczony dostaje skalibrowany PSI-hełm (ten właściwie dostrojony), w NS5 trzeba kombinować. Ja zrobiłem tak: założyłem w pas wszystkie artefakty poprawiające zdrowie, podczas misji z ekologiem w Ciemnej Dolinie znalazłem w pobliżu miejsca z ekologami (pomiędzy ogrodzeniem a podnóżem pagórka) kilka b. dobrych artefaktów pod kątem poprawy zdrowia (nie pamiętam już nazw ale podkreślam to - leżały sobie w "stadku"). Jak już założysz w pas wszystko co szybko "leczy" weź ze sobą tyle apteczek ile zdołasz zebrać, w samym laboratorium też kilka znajdziesz ale chodzi o to żeby jak najszybciej dostać się na górę. Przeszkodą są Zombi i Snorki... Krótko mówiąc: - lecz się apteczkami, błyskawicznie eliminuj przeciwników i podążaj schodami w górę. To według mnie jedyna taktyka.
Vorenus

Szczur

Postprzez jaras76 » 21 lut 2010, o 00:07

Mam wszystko ściągnięte. Też męczyłem się żeby ściągnąć poprawny plik i udało się. Piszecie że lepiej instalować na SoC spatchowanego do wersji 1.05. Mniej bugów. Sprawdzę to, dobrze że są rożne fora zawsze można się dowiedzieć czegoś przudatnego ;)) .
Teraz rządzi Priboi!
jaras76

Szczur

PD: 8/10
Ulubiona broń: AK 47/2
Frakcja: Powinność

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mody do Cienia Czarnobyla